Konsultantske usluge


Interna ICT dokumentacija je krucijalna za svaku kompaniju koja želi da efikasno uvodi, primjenjuje ili mijenja ICT procedure, pravila ili procese unutar kompanije. ICT dokumentacija treba da bude efikasna i primjenljiva u praksi, a Logosoft vam u tome možemo pomoći.

Provjera, dopuna ili izrada interne ICT dokumentacije

Provjera, dopuna ili izrada interne ICT dokumentacije (procedure, pravila, politike, zapisi itd.) u skladu sa zahtjevima klijenta, a koje se mogu ogledati u sljedećem:



Kreiranje prijedloga strukture ICT dokumentacije



Kreiranje procesa kontrole ICT dokumentacije


Uvođenje procesa standardizacije ICT dokumentacije

 
Dizajniranje i optimizacija internih procesa obuhvaćenih ICT dokumentacijom


Usklađenost ICT dokumentacije*


Usluge outsoroursinga za daljnje praćenje i vođenje ICT dokumentacije


*s internim procedurama/odlukama/pravilnicima/praksama, zakonskom regulativom, međunarodno priznatim standardima od kojih izdvajamo: ISO/IEC 27001: 2013, ISO/IEC 20000-1:2018 i ISO 9001: 2015, međunardno priznatim standardima i praksama u ICT industriji, implementiranim tehničkim rješenjima, kao i planiranim eventualnim izmjenama ICT sistema te zahtjevima koje postavljaju vaši korisnici


Odlučili ste se da uvedete ISO stadard, ali ne znate kako da uskladite svoje ICT sisteme sa zahtjevima standarda? Logosoft konsultantske usluge će vam pomoći da razvijete, unaprijedite i održavate svoje ISO sisteme te ćemo vam pomoći da se pripremite za uvođenje ISO standarda, koji će u konačnici povećati zadovoljstvo vaših klijenata, smanjiti troškove te omogućiti vam izlazak na nova tržišta. Takođe, uz naše usluge ISO internog audita možete izvršiti interni audit koji će vam pomoći da procijenite da li je vaša dokumentacija ili uvedeni sistem u skladu sa zahtjevima standarda i da li ste spremni za certifikaciju. 

Priprema za uvođenje ISO standarda i interni auditing

Konsultantske usluge uz mogućnost korištenja usluga project managera, za uvođenje ISO/IEC 27001: 2013, ISO/IEC 20000-1:2018 i ISO 9001: 2015 standarda, kao i usluge internog audita (priprema plana, provođenje internog audita i pisanje zapisnika o pronađenim malim ili velikim nesuklađenostima ili mjerama poboljšanja) za navedena tri standarda vođena od strane certificiranog ISO Lead Auditora u cilju provjere usklađenosti uvedenih ISO standarda ili ISO standarda koji se tek trebaju uvesti.


Kako bi zadržale svoju komparativnu prednost u procesu digitalne transformacije mnoge kompanije uvode nove tehnologije. Logosoft konsultantske usluge će Vam pomoći da bolje razumijete trenutno aktuelne tehnologije, implementirate ih i primijenite strateški pristup u njihovom usvajanju uz pomoć adekvatne ICT dokumentacije.

Logosoft pruža usluge savjetovanja, izrade idejnih rješenja i ICT projekata, kako za mrežnu infrastrukturu, tako i za integrisana rješenja informacionih sistema. U usluge spadaju detaljna analiza postojećih mrežnih, datacentar i enterprise okruženja, izrada prijedloga za poboljšanje i rekonstrukciju ICT sistema te izrada projekata integracije informacionih sistema. U dosadašnjem radu veoma veliki broj uspješnih konsalting projekata dokazuje stručnost i efikasnost ponuđenih rješenja.

Usluge savjetovanja i izrade idejnih rješenja/projekata i projektne dokumentacije

Izrada idejnih rješenja/projekata i projektne dokumentacije za mrežnu infrastrukturu, ICT rješenja u skladu sa zahtjevima klijenta (ERP, CRM, billing, custom IT rješenja), kao i integrisana ICT rješenja. ICT rješenja mogu biti onsite, u cloudu ili hibridna. Projektna dokumentacija nastaje analizom postojećeg stanja uz prijedloge poboljšanja koji se mogu ogledati u unapređenju/rekonstrukciji/uvođenju pojedinih ili svih dijelova ICT sistema, u skladu sa zahtjevima klijenta, uvažavajući planirani budžet;


Za više informacija pozovite nas na 033 931 987.

Postani korisnik