Certiport

Certiport je sistem za testiranje koji postoji od 1997. godine, a koji vam omogućava da polažete certifikacijske ispite u Logosoft Edukacijskom Centru, koji je ovlašteni Certiport testing centar.

Preko Certiport sistema za testiranje je moguće polagati na hiljade tzv. entry-level ispita raznih certifikacijskih linija, od kojih izdavajamo Microsoft Office Specialist (MOS) certifikacijske linije.


Microsoft Office Specialist (MOS) Program

Microsoft Office Specialist Program pruža realne procjene vještina i znanja koristeći novo testiranje temeljeno na projektima, pružajući studentima i profesionalcima vježbe iz realnog industrijskog okruženja da ocijene svoje razumijevanje Microsoft Office-a. Ovakav način testiranja jamči da je svaki certificirani korisnik pokazao sposobnost upravljanja svim funkcionalnostima Microsoft Office-a, pripremajući ih za sljedeći nivo usvajanja novih znanja i realna radna okruženja.

Microsoft Office Specialist za Microsoft Office 365 & Microsoft Office 2019 ima dva nivoa certifikacije i to Associate i Expert.

microsoft-associate
MOS: Associate
(Office 365 and Office 2019)

MOS: Word Associate (Word and Word 2019) MO-100
MOS: Excel Associate (Excel and Excel 2019) MO-200
MOS: PowerPoint Associate (PowerPoint and PowerPoint 2019) MO-300
MOS: Outlook Associate (Outlook and Outlook 2019) MO-400

microsoft-expert
MOS: Expert
(Office 365 and Office 2019)

MOS: Microsoft Word Expert (Word and Word 2019)                       MO-101
MOS: Microsoft Excel Expert (Excel and Excel 2019) MO-201
MOS: Microsoft Access Expert (Access and Access 2019) MO-500

Ukoliko položite bilo koja tri od dostupna 4 pojedinačna Associate ispita, dobit ćete Microsoft Office Specialist Associate certifikat te uz dodatno polaganje tri Expert ispita, dobit ćete Microsoft Office Specialist Expert certifikat.

Također, putem Certiport testiranja moguće je polagati MOS ispite za Microsoft Office 2016, a više informacija o certifikaciji je dostupno na ovom linku.

Da biste zakazali polaganje MOS ispita u Logosoft Edukacijskom centru, koji je ovlašteni Certiport testing centar, potrebno je da nas nazovete na +387 33 931-997 ili pošaljete e-mail na edukacija@logosoft.ba.

Imate pitanje, sugestiju ili primjedbu na naš rad?

Kontakt