workimg

Logosoft zlatni sponzor IT konferencije: 5. MSCommunity BiH konferencija - mjesto susreta najnovijeg u IT industriji

Peto izdanje MSCommunity BiH konferencije, jednog od najznačajnijih skupova IT profesionalaca iz BiH i regiona, i ove godine se održalo u hotelu Vučko na Jahorini 16. septembra 2016. godine.

Primarna namjena ove konferencije je razmjena znanja i iskustava između Microsoft orijentisanih korisnika, administratora, inženjera, programera i partnera u BiH, kao i svih IT entuzijasta.

Konferenciju organizuje MSCommunity BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Tuzli, Mostaru i Bihaću, uz podršku Microsofta BiH, Logosofta i partnerskih kompanija. Uz Microsoft konferenciju MSNetwork, koja se tradicionalno održava svake godine na proljeće, MSCommunity konferencija je jedan od najznačajnijih skupova IT profesionalaca iz cijele BiH i regiona. Od samog začetka udruženja MSCommunity BiH, Logosoft je podržavao rad udruženja, te je uz Microsoft BiH, zlatni sponzor konferencije od samog njenog nastanka.

Logosoft je na konferenciji predstavio novi projekat na kojem intenzivno zadnjih mjeseci i koji će rezultirati novim uslugama za poslovne korisnike dostupnim do kraja 2016. godine.

Najsretniji učesnici su osvojili vrijedne nagrade koje su za njih pripremili sponzori. Logosoft je za jednog učesnika 5. MSCommunity BiH konferencije obezbijedio pohađanje MOC kursa po slobodnom izboru u Logosoftovom edukacionom centru. Dobitnik ove nagrade je Alden Obradović.

Kao i do sada, konferencija je bila besplatna za sve one koji žele da prisustvuju, a broj od 250 učesnika potvrđuje da se radilo o izuzetno kvalitetnim predavačima i predavanjima. Učesnici su imali priliku da slušaju 24 predavača o posljednjim i najvažnijim tehnologijama iz oblasti cloud-a, sistemske administracije, razvoja softvera i poslovnih rješenja.

Podsjetimo, do sada su održane četiri veoma uspješne MSCommunity BiH konferencije, od kojih je svaka okupila više od 230 IT stručnjaka (administratora, programera i inženjera) iz BiH, a koje su ostavile veoma dobar utisak kod učesnika.