workimg
  • 30.11.2017

Druženje IT profesionalaca u organizaciji kompanije Logosoft

Poštovani korisnici,

Sigurnost u IT-u i nova poslovna rješenja bila je tema okupljanja IT profesionalaca u Mixer Houseu Sarajevo koje je organizovala kompanija Logosoft. Prateći globalne svjetske trendove na tržištu poslovnih rješenja, investiranjem i inovacijama, kompanija Logosoft je stvorila nove mogućnosti za pružanje novog spektra sigurnih i pouzdanih usluga.  

"Svjetski globalni trendovi su se prenijeli na Bosnu i Hercegovinu i korisnici ih prepoznaju. Ključni problemi lokalnog tržišta IT-a su najčešće finansijske prirode, a ponekad i zanemarivanje sigurnosti, što može rezultirati vrlo nezgodnim sigurnosnim incidentima. Male i srednje kompanije koje žele da obavljaju svoju primarnu djelatnost često nemaju dovoljno kapitala da investiraju u vlastitu IT infrastrukturu. Upravo je isporuka usluga iz clouda način da se ti problemi vrlo efikasno riješe, jer se na taj način svima omogućava da za relativno mali iznos novca koji firme plaćaju mjesečno, dobiju sve sigurne i pouzdane IT usluge koje ne mogu obezbijediti lokalno i koje ne mogu održavati kvalitetno sami  u vlastitom aranžmanu", izjavio je Damir Dizdarević direktor Logosofta.

Prisutni su imali priliku informisati se o rješenjima koja nudi Logosoft, sa posebnim naglaskom na sigurnost u IT-u. Logosoft Data Centar pruža visok stepen sigurnosti u svim aspektima te kao takav predstavlja idealno mjesto za  čuvanje podataka i krucijalan je za siguran i pouzdan rad usluga.  Predstavljen je i način na koji se implementira zaštita za Microsoft Cloud usluge, koje su dio svakodnevice poslovanja svih tipova kompanija te je govoreno o Dynamics365 poslovnoj platformi koja dodatno olakšava poslovanje i čini ga efikasnim i sigurnim. 

Kao sveobuhvatni integrator poslovnih rješenja širokog spektra primjene, Logosoft se i ovaj put izdvojio kao lider na tržištu nudeći svojim klijentima poslovna rješenja koja su u potpunosti sigurna bilo da se odluče za usluge implementirane u Logosoft Data Centru ili Microsoft cloud okruženju.

Vaš Logosoft