workimg
  • 06.03.2020

Kompaniji Logosoft uručen ISO 9001:2015 certifikat, kao dokaz poslovne izvrsnosti

Poštovani korisnici,

Logosoft d.o.o. Sarajevo, lider na tržištu ICT i cloud-baziranih usluga u Bosni i Hercegovini s ponosom objavljuje da je dobio još jedan prestižni ISO certifikat, koji potvrđuje usklađenost usluga Logosoft Data Centra sa zahtjevima međunarodnog standarda ISO-Internacionalne organizacije za standardizaciju (ISO, eng. International Organisation for Standardization).

Certifikat ISO 9001:2015 za sistem upravljanja kvalitetom standardizira projektovanje, razvoj, implementaciju, pružanje i održavanje ICT servisa eksternim korisnicima u okviru Logosoft Data Centra i treći je od važećih ISO standarda za Logosoft Data Centar. Kompanija Logosoft je ranije dobila ISO certifikate ISO/IEC 27001:2013 za sistem upravljanja bezbjednošću informacija i ISO/IEC 20000-1:2011 za IT sistem upravljanja uslugama.

Standard ISO 9001:2015 potvrđuje uspješnost implementacije sistema upravljanja kvalitetom (QMS, eng. Quality Management System) za ispunjavanje zahtjeva korisnika i povećanje njihovog zadovoljstva, uz poštivanje zakonske regulative i svih zahtjeva ovog standarda. Primjenom ISO 9001:2015 standarda Logosoft je uskladio aktivnosti internih procesa sa zahtjevima i potrebama svojih korisnika.

Ostvarujući i ovu certifikaciju, Logosoft je pokazao da može isporučiti efektivan i efikasan sistem za upravljanje kvalitetom te da u isto vrijeme vrši kontinualno unapređenje svojih usluga, internih procesa i zadovoljstva svojih korisnika. Ova certifikacija dodatno potvrđuje i Logosoftovu javno dostupnu Politiku kvalitete. Uvodeći ISO 9001:2015 standard, kompanija Logosoft je dodatno povećala efikasnost i produktivnost svojih usluga i na ovaj način će svojim postojećim i novim korisnicima povećati kvalitet usluga i njihovo zadovoljstvo isporučenim uslugama. Operativna izvrsnost je jedan od strateških ciljeva Logosofta, a ponuda usluga iz Logosoft Data Centra sa dodatnim ISO certifikatom značajno se izdvaja u odnosu na druge ponuđače ICT usluga u BiH.

Vaš Logosoft