workimg

Logosoft podržao Školu programiranja i Školu matematike za nadarene učenike

Poštovani korisnici,

kompanija Logosoft, društveno odgovorna kompanija koja afirmira razvoj vještina i znanja učenika svih generacija, podržala je cjelogodišnji program edukacije, Škola matematike za rad sa nadarenim učenicima i Škola programiranja, koju već drugu godinu zaredom organizuje Udruženje matematičara Kantona Sarajevo u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

U cilju popularizacije matematike u Bosni i Herzegovini i adekvatnog rada sa nadarenim učenicima osnovne i srednje škole, Škola matematike za rad sa nadarenim učenicima će osigurati adekvatne kontinuirane priprema učenika tokom cijele godine za predstojeća takmičenja i olimpijade, domaćeg i međunarodnog nivoa, kao i praćenje savremenih matematičkih trendova.

Cilj Škole programiranja je objasniti osnove procesa razvoja računarskih programa učenicima koji nemaju prethodno iskustvo iz programiranja. Poseban fokus je stavljen na unapređenje vještina za rješavanje računarskih problema, dizajn i testiranje programa te njihovu implementaciju koristeći integrisano okruženje za razvoj (IDE).

"Veliko nam zadovoljstvo stvara činjenica da smo podržali ovako sadržajan i bitan projekat za našu djecu i mlade. Svjesni smo činjenice da su se danas ovdje okupili najperspektivniji učenici, budući naučnici i IT stručnjaci koji su budućnost naše domovine. Ulaganjem i podrškom znanju i nauci, osnažujemo mlade ljude i gradimo Bosnu i Hercegovinu. U Logosoftu je trajno otvoren konkurs za sve pametne i vrijedne osobe, stoga se nadamo se da će mnogi od vas za par godina svoju perspektivu vidjeti u našoj kompaniji, a definitivno svoju karijeru nastaviti graditi u Bosni i Hercegovini", poručili su iz naše kompanije tokom svečanosti otvaranja u punom amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta.

Vaš Logosoft