workimg
  • 08.02.2021

Kompanija Logosoft podržala Dan sigurnijeg interneta 2021

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft je podržala ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta koji će se obilježiti 09. februara 2021. pod sloganom „Zajedno za bolji internet (Together for a better Internet)". Logosoft, kao društveno odgovorna kompanija, se priključio akciji u cilju podržavanja aktivnosti u oblasti sprečavanja nasilja nad djecom i mladim na internetu.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizira se kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na Internetu. Odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2021, dana 09. februara, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i osvojene nagrade. Kako bi se što bolje pripremili za kviz posjetite stranicu www.sigurnodijete.ba i naučite više o sigurnom korištenju interneta!

"Naša kompanija je u proteklom periodu organizovala niz besplatnih webinara za roditelje na temu zaštite djece na internetu. Djeca su najosjetljivija kategorija internet korisnika, a njihova sigurnost na internetu je ozbiljan izazov i u našoj državi. Nadamo se da će ovakve inicijative pokrenuti sistematski pristup rješavanju ovoga problema u našoj državi te pozivamo i ostale kompanije da podrže ovakve inicijative te da zajedno napravimo sigurno internet okruženje za našu djecu. Pozivamo sve roditelje da njihova djeca aktivno uzmu učešće u ovom projektu, na ovaj se način dodatno educiraju i zaštite te osvoje neke vrijedne nagrade partnera projekta", poručuju iz naše kompanije.

Vaš Logosoft