workimg
  • 29.01.2021

Kompanija Logosoft certificirana za ISO 22301: 2019 standard

Poštovani korisnici,

Iako je 2020. godina bila veoma izazovna u pogledu novih koncepata i načina pružanja usluga poslovnim korisnicima, kompanija Logosoft je početkom 2021. godine potvrdila uspješno uvođenje Sistema za upravljanje kontinuitetom poslovanja u skladu sa svjetski priznatim ISO standardom. Na ovaj način je Logosoft, pored dosadašnjih ISO standarda, certificiran i za prestižni ISO 22301: 2019 standard, što je još jedan pokazatelj uspješnog odgovora kompanije na izazovni period kojeg smo svjedočili.

Tokom ovog procesa Logosoft je certificirao sve procese projektovanja, razvoja, implementacije, pružanja i održavanja ICT servisa eksternim korisnicima u okviru Logosoft Data Centra, neovisno o potencijalnoj prijetnji (poput pandemije, epidemije, požara, zemljotresa itd.). Sve to je potvrđeno u praksi tokom pandemije kada je kompanija i pored enormnog opterećenja mreže i ograničenog kretanja osigurala neometano pružanje svih usluga svojim korisnicima.

''Naš novi certifikat potvrđuje našu predanost usvajanju najboljih standarda i vođenju naše kompanije u postizanju izvrsnosti i kvaliteta. Naša implementacija sistema upravljanja kontinuitetom poslovanja dio je stalnih napora naše kompanije da uskladimo svoje poslovanje sa direktivama i svjetski priznatim standardima s krajnjim ciljem postizanja najviših nivoa performansi te održavanje našeg istaknutog liderskog položaja i reputacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na globalnoj sceni. Imperativ nam je da napredujemo i usavršavamo se, kako bismo nastavili težiti izvrsnosti'', poručili su iz naše kompanije.

Pored navedenog ISO 22301: 2019 standarda, Logosoft je certificiran i za ISO/IEC 27001: 2013 – Sistem upravljanja bezbjednošću informacija, ISO/IEC 20000-1: 2018 – Sistem upravljanja uslugama te ISO 9001: 2015 – Sistem upravljanja kvalitetom i to za sve informacije, usluge, procese i korisnike Logosofta. Ova četiri certifikata potvrda su kontinuirane težnje da kompanija svojim korisnicima pruži i obezbijedi najbolje, najkvalitetnije te najsigurnije i najpouzdanije usluge na jednom mjestu.

Vaš Logosoft