workimg

Kompanija Logosoft podržala Školu matematike i Školu programiranja UMKS

Poštovani korisnici,

kompanija Logosoft, društveno odgovorna kompanija koja afirmira razvoj vještina i znanja učenika svih generacija, podržala je cjelogodišnje programe edukacije, Škola matematike za rad sa nadarenim učenicima i Škola programiranja u organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

U cilju popularizacije matematike u Bosni i Herzegovini i adekvatnog rada sa nadarenim učenicima osnovne i srednje škole, Škola matematike za rad sa nadarenim učenicima će osigurati adekvatne kontinuirane priprema učenika tokom cijele godine za predstojeća takmičenja i olimpijade, domaćeg i međunarodnog nivoa, kao i praćenje savremenih matematičkih trendova.

Cilj Škole programiranja je objasniti osnove procesa razvoja računarskih programa učenicima koji nemaju prethodno iskustvo iz programiranja. Poseban fokus je stavljen na unapređenje vještina za rješavanje računarskih problema, dizajn i testiranje programa te njihovu implementaciju koristeći integrisano okruženje za razvoj (IDE).

"Gledajući vas koji sjedite ovdje u amfiteatru, ne možemo da sakrijemo naše divljenje i radost. Veliki amfiteatar na PMF-u je bio mali da primi preko 350 polaznika svih uzrasta iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, zajedno sa roditeljima. Svjesni smo da je naša podrška ovom projektu pravi korak za edukacijski razvoj djece i mladih, jer su se danas ovdje okupili najperspektivniji učenici, budući naučnici i IT stručnjaci koji su budućnost naše Domovine", poručili su iz naše kompanije tokom svečanosti otvaranja u punom amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta.

Vaš Logosoft