workimg

Autentikacija bez lozinki – najbolji način za zaštitu vaših digitalnih identiteta

Poštovani korisnici,

većina uspješnih cyber napada danas (zvanično preko 80%) temelji se na ugrožavanju korisničkog identiteta. Sistemi za probijanje lozinki napreduju, tehnike socijalnog inženjeringa takođe. Najveći broj digitalnih identiteta globalno i dalje je zaštićen samo lozinkama. Koliko god alfanumeričke složenosti dodali svojim lozinkama, velika vjerovatnoća je da one i dalje neće biti dovoljno jake, iako su ključni korak u osiguravanju vašeg online života. Neki od vaših online računa (Microsoft, Google ili Dropbox) mogu biti veoma važni i sadržavati veoma bitne informacije zbog kojih biste željeli učiniti dodatne korake da ih zaštitite. Poslovni accounti, poput onih na lokalnom Active Directory-u ili Azure AD-u su ključni za pristup poslovnim resursima i podacima i neophodno je da budu maksimalno zaštićeni. Provjera autentičnosti, uključujući lozinke, SMS poruke i mobilne aplikacije za multifaktorsku autentikaciju, u posljednje vrijeme sve je ranjivija od strane malvera i hakera. Najbolji način da maksimalno osigurate svoje korisničke račune je da lozinke zapravo uopšte ne koristimo. To možemo postići korištenjem hardverske komponente koja je jednostavna za upotrebu, zaustavlja ''phishing'' napade, a istovremeno je sigurnija i značajno jeftinija od drugih načina provjere identiteta korisnika. Zbog svega ovoga, kako bismo našim klijentima obezbijedili pouzdano i globalno prihvaćeno rješenje za passwordless autentikaciju, u Logosoftu smo odlučili da uspostavimo partnerski odnos sa kompanijom Yubico, trenutno vodećim vendorom za ovu vrstu rješenja.

YubiKey hardverski ključ za provjeru autentičnosti dolazi u nekoliko modela sa novim pristupom provjere korisničkog identiteta, koji se oslanja na jedinstvene šifrirane ključeve vezane za određenu web lokaciju, aplikaciju ili alate poput onih iz Office 365/Microsoft 365 paketa. Proizvod je standardiziran u saradnji sa velikim vendorima i organizacijama, poput Microsofta, Googlea i Facebooka. Konzorcij za svjetsku internet mrežu (World Wide Web Consortium - W3C) je u saradnji sa Yubicom usvojio standard koji je pomogao da se YubiKey pristup šifriranja ugrađuje u web browsere, čineći ga dosta jednostavnijim za implementaciju na web lokacijama. Također, rad sa Office 365/ Microsoft 365 alatima je jednostavan i za implementaciju i korištenje. Yubikey uređaji u potpunosti podržavaju FIDO2 standard za autentikaciju bez lozinki. Ovaj standard je široko prihvaćen i omogućava da koristite autentikaciju bez lozinki na poslovnim sistemima poput Active Directory-a, Azure AD-a, Office 365 alata i sl.

Zaštitite svoj digitalni svijet pomoću YubiKey ključa koji sarađuje sa stotinama poslovnih, razvojnih i potrošačkih aplikacija te omogućava siguran pristup milionima usluga samo s jednim ključem.

Kompanija Logosoft je prvi i jedini zastupnik proizvoda YubiKey za multifaktorsku autentikaciju u Bosni i Hercegovini. Za više informacija o cijenama i načinima kako dodatno hardverski zaštititi svoje digitalne račune pozovite nas na 033 931 987 ili posjetite link http://www.logosoft.ba/yubikey.

Vaš Logosoft