workimg

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft, kao društveno odgovorna kompanija, podržala je ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta koji će se obilježiti 05. februara 2019. pod sloganom „Zajedno za bolji internet (Together for a better Internet)". Logosoft se priključio akciji u cilju podržavanja napora i aktivnosti u oblasti sprečavanja nasilja nad djecom i mladim na internetu. 

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizira se kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na Internetu. Odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na unaprijeđenoj platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.dansigurnijeginterneta.org. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2019, dana 05. februar/veljača, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i osvojene nagrade.

"Svjesni smo da su djeca najosjetljivija kategorija internet korisnika, stoga je podrška Logosofta ovakvim inicijativama neizostavna. Sigurnost djece i mladih na internetu je ozbiljan izazov kompletne svjetske javnosti i nadamo se da će ovakve inicijative pokrenuti sistematski pristup rješavanju ovoga problema i u našoj državi. Pozivamo sve roditelje da njihova djeca aktivno uzmu učešće u ovom projektu, na ovaj način dodatno educiraju i zaštite te osvoje neke vrijedne nagrade", poručuju iz naše kompanije.

Vaš Logosoft