workimg
  • 23.01.2024

Uspješno sprovedena eksterna revizija za pet ISO standarda

Poštovani korisnici,

Tokom prethodne sedmice je obavljena je eksterna revizija za ukupno 5 ISO standarda radi provjere njihovog usklađivanja i primjene u našem poslovanju. Ovi standardi obuhvataju ISO/IEC 27 001, koji se odnosi na sistem upravljanja sigurnošću informacija, ISO/IEC 27 701 koji se odnosi na upravljanje privatnošću informacija, ISO 22301 koji se odnosi na upravljanje kontinuitetom poslovanja, ISO 9001 koji se odnosi na sistem upravljanja kvalitetom, ISO/IEC 20 000 - 1 koji se odnosi na sistem upravljanja IT, a za ISO 18295-1 koji se odnosi na korisnički kontakt centar eksterna revizija je planirana u junu ove godine. 
 
Dodatno, ove godine naš tim za ISO implementaciju, nadzorne provjere i certifikaciju je izvršio upgrade implementiranog standarda ISO/IEC 27 001 sa verzije 2013 na 2022, čime su implementirane dodatne cyber sigurnosne kontrole u našoj kompaniji. Također, ove godine smo imali recertifikaciju 4 standarda što je zahtijevalo vrlo opsežno pripremanje s naše strane za eksternu provjeru.

Revizija je obuhvatila detaljnu analizu našeg poslovnog procesa kako bi se ustanovilo da ispunjavamo sve zahtjeve navedene u standardima. Uzimajući u obzir rezultate ove revizije, ponosno možemo potvrditi da ispunjavamo sve kriterije, norme i obaveze vezane za ove ISO standarde. Naša posvećenost kvalitetu, sigurnosti i privatnosti informacija te kontinuitetu poslovanja i zadovoljstvu klijenata potvrđena je ovim rezultatima revizije. Nastavit ćemo sa primjenom tih standarda kako bismo obezbijedili visoku razinu profesionalnosti i izvrsnosti u svim aspektima našeg poslovanja.

Kvalitetom našeg poslovanja, unapređenjem, implementacijom i očuvanjem ISO certifikata Logosoft je i dalje pouzdan partner za sve svoje postojeće i potencijalne partnere.

Vaš Logosoft