workimg

[Microsoft Network 7] Logosoft Data Centar – IT usluge za sve vrste kompanija

Kompanija Logosoft, jedna od najvećih IT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner u BiH, je sedmi put za redom Platinum sponzor Microsoft Network konferencije, koja se održava od 19. do 21. aprila u Neumu. Dugogodišnja saradnja Microsofta i Logosofta kroz gotovo 20 godina rezultirala je intenzivnom uzajamnom podrškom kroz različite projekte i zajedničke ciljeve promocije poslovnih i IT rješenja.

Logosoft je na konferencijskom druženju sa velikim brojem medija prezentovao ponudu i mogućnosti nedavno otvorenog Logosoft Data Centra, jednog od najsavremenijih objekata ovoga tipa u Bosni i Hercegovini.

Ponosni smo na činjenicu da smo, 20 godina od našeg osnivanja, izrasli u lidersku kompaniju na tržištu poslovnih informacijsko-komunikacijskih rješenja. Izgradnja našeg Data Centra, koji za primarnu namjenu ima pružanje novih IT usluga na BH tržištu je rezultat upravo našeg velikog iskustva i stalnog nastojanja da ponudimo nešto novo. Svjesni da je način kako danas razumijemo IT kao podršku poslovanju dosta drugačiji nego je to bilo prije nekoliko godina, željeli smo da i na našem tržištu korisnicima omogućimo IT nove generacije te da IT ne posmatraju kao trošak i teret za osnovno poslovanje. Zato su servisi koje nudimo budžetski vrlo prilagodljivi svim kompanijama. Kvalitetom, jednostavnošću i brzom implementacijom se u potpunosti prilagođavamo korisnicima, što je temelj našeg poslovanja”, rekao je Damir Dizdarević, zamjenik direktora i Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing Logosofta. 

Logosoft Data Centar je izgrađen po najsavremenijim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima. Pruža velike kapacitete za smještaj servera i isporuku različitih cloud servisa, uz maksimalnu fizičku i online sigurnost i tehničku podršku 24/7. Dobro razvijena Logosoft optička infrastruktura omogućava pristup servisima brzinama i do 1/1 Gbps, neovisno od brzine internet pristupa.

Naši inžinjeri su, koristeći iskustvo koje smo sticali svih ovih godina, vlastitim znanjem izgradili moderan Data Centar baziran na Microsoft i Cisco tehnologijama i uvjereni smo da u ovom segmentu potpuno možemo parirati kompanijama iz regiona ili Evrope. Na ovu činjenicu smo vrlo ponosni, jer je upravo naša nova ICT ponuda generator planiranog širenja poslovanja na regiju,“ istaknuo je Dizdarević.

Usluge Data Centra omogućavaju kompanijama svih vrsta, od start-up kompanija, do malih, srednjih i velikih poslovnih organizacija, smanjivanje i optimizaciju troškova migriranjem poslovanja u cloud okruženje. Pojednostavljenjem i prilagođavanjem IT-a potrebama kompanije te prepuštanjem IT-a outsourcing kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom poslujete efikasnije bez nepotrebnog trošenja ljudskih i finansijskih resursa.

Vaš Logosoft