workimg
  • 28.03.2019

Moderno radno mjesto za savremenog zaposlenika

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft, jedna od najvećih ICT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner u BiH, deveti put za redom je generalni sponzor Network 9 konferencije, koja se održava od 27. do 29. marta u Neumu. Dugogodišnja saradnja Logosofta i Microsofta, kroz projekat Network konferencije, u proteklim godinama rezultirala je intenzivnom promocijom različitih poslovnih i IT rješenja na putu ka digitalnoj transformaciji kompanija u BiH.

Tako je i ove godine, Logosoft prezentovao modern workplace koncept baziran na Microsoft tehnologijama, kao novu realnost poslovnog okruženja koja ima strukturni uticaj kako na zaposlenike, tako i na kompanije poslodavce. Modern workplace koncept omogućava zaposlenicima digitalizirano, fleksibilno i efikasno radno mjesto, besprijekornu komunikaciju i iskustvo rada na više različitih uređaja, što omogućava veću produktivnost i saradnju zaposlenika, a potiče digitalnu transformaciju kompanija.

„U posljednjih nekoliko godina, koncept poslovnog okruženja, u smislu korištenja informacionih tehnologija se promijenio u korijenu, jer sve više kompanija svojim zaposlenicima nudi mogućnost rada od kuće, rada bilo kada u toku dana i sedmice te rada na bilo kojem uređaju. Dodatno, takav pristup je stvorio i nove izazove u smislu održavanja uređaja i zaštite podataka. IT stručnjaci unutar kompanija moraju pružiti korisnicima alate koji su im potrebni kako bi bili sigurni i produktivni bez obzira gdje se nalazili i bez obzira na koji način se povezivali na kompanijsku mrežu. Moderni IT sistem za moderno radno mjesto, sigurnost ne posmatra po izolovanim tačkama, jer uzima u obzir sve aspekte sigurnosti putem sofisticiranih tehnologija koje koriste mašinsko učenje ili vještačku inteligenciju, što je pogodno upravo za kompanije kojima je IT sistem distribuiran između cloud i on-premise okruženja, što je danas gotovo svakodnevna pojava. Logosoft se, kao Microsoft partner sa više od 20 godina iskustva prema svojim korisnicima postavlja i kao konsultant i kao implementator ovih ali i mnogih drugih IT rješenja “, rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.

Moderno radno okruženje koje posjeduju savremene kompanije osigurava zadržavanje postojećih zaposlenika, povećanje njihove efikasnosti i produktivnosti, kao i privlačenje novih zaposlenika koji su ključ uspjeha svake kompanije. Sa druge strane, modern workplace koncept kompanijama omogućava unapređenje njihovog poslovanja, rješavanje novih digitalnih poslovnih zahtjeva i ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, jer moderno radno mjesto nije pitanje samo moderne opreme, nego potpune kolaboracije radnih procesa, uređaja i ključnih tehnologija sa savremenog zaposlenika.

„Za uvođenje modernog, sigurnog, produktivnog i efikasnog radnog ekosistema potrebno je izvršiti niz koraka modernizacije IT-a unutar kompanija, ali i promjenu načina razmišljanja o IT-u generalno. Ti procesi su danas neminovnost za one koji žele ostati konkurentni kako na lokalnom tako i na globalnom tržištu, bez obzira kojim se poslom bave“, poruka je iz kompanije Logosoft.

Vaš Logosoft