workimg

Logosoft generalni sponzor Microsoft Network konferencije, osmi put zaredom

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft Sarajevo je osmi put zaredom, generalni (platinum) sponzor konferencije Microsoft NetWork, najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini koja se održava od 18. do 20. aprila u Neumu, pod sloganom „Make IT cloud“.

"Kompanija Logosoft je Platinum sponzor Microsoft NetWork konferencije još od prvog konferencijskog izdanja u 2011. godini te nam je izuzetno zadovoljstvo da smo ponovo u prilici da sarađujemo sa Logosoftom. Microsoft NetWork konferencija bilježi kontinuiran rast broja učesnika i količine ponuđenog sadržaja, a ove godine našim učesnicima pored preko 80 predavanja raspoređenih u 6 sala, prije samog otvaranja konferencije ponudit ćemo i dvije izuzetno zanimljive radionice posvećene DevOpsu te načinima na koje Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu, uz predavanja u sklopu Business Day konferencijskog dijela koji je također otvoren za sve učesnike, a na kojem će se i kolege iz Logosofta obratiti te predstaviti svoje nove usluge", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Kao prvi Microsoft partner u BiH, sa preko 20 godina direktnog poslovanja sa Microsoftom na globalnom i lokalnom nivou, Logosoft i na ovaj način pokazuje svoju opredijeljenost za nastavak partnerskog odnosa i međusobne podrške.

„Drago nam je da svake godine možemo dati svoju punu podršku MS NetWork konferenciji. Vjerujemo da je konferencija nakon 8 uspješnih godina postala respektabilan brend u cijeloj regiji, što najbolje pokazuje veliki broj domaćih i regionalnih predavača svake godine. Mi u Logosoftu se posebno radujemo danima konferencije, jer iskustva ranijih godina pokazuju da su dobro druženje, mnogo znanja i odlična zabava zagarantovani“, izjavio je Damir Dizdarević, direktor Logosofta.

Kompanija Logosoft ove godine na konferenciji prezentira rješenja iz Logosoft Security 365 portfolia, skupa rješenja iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne bezbjedonosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno kompanije koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.

„Logosoft već duži niz godina radi na različitim sigurnosnim rješenjima na mrežnom, aplikativnom, podatkovnom i identity nivou. U toj vrsti projekata Microsoft rješenja su gotovo uvijek bila uključena. Današnji napredni IT sistemi su rijetko homogeni u smislu platforme, a distributivnost sistema između cloud i on-premise okruženja dodatni je izazov pri dizajniranju efikasnih sigurnosnih rješenja. Kroz Logosoft Security365 platformu komuniciramo rješenja za sigurnost koja adresiraju svaki od ključnih nivoa zaštite sa proizvodima različitih proizvođača, specijaliziranih za određene oblasti. S druge strane, razbijamo i dosadašnju predrasudu da sigurnosna rješenja moraju biti skupa. Kroz hosted modele kakve Logosoft može ponuditi u saradnji sa Microsoftom, Ciscom i drugim partnerima, nekada skupa rješenja danas su dostupna svakom tipu kompanije“, istakao je Damir Dizdarević.

Vaš Logosoft