workimg

Besplatan webinar: Kako zaštititi djecu na Internetu

Poštovani korisnici,

Korištenje različitih vrsta uređaja koji imaju pristup Internetu danas je svima dostupno, a djeca, koja su najosjetljivija kategorija Internet korisnika, svakim su danom izložena potencijalnim prijetnjama i različitim vrstama zloupotrebe prilikom korištenja Interneta - potencijalni pristup lošim/neprimjerenim sadržajima, rizično online ponašanje, cyber maltretiranje, krađa podataka, ucjene itd. Rizik za djecu ne predstavljaju samo nepoznate osobe, nego i osobe koje lično poznaju.

Kompanija Logosoft organizuje još jednu besplatnu online radionicu za roditelje o načinima zaštite djece na Internetu, neovisno o tome da li u tu svrhu koriste mobilne telefone, tablete, radne stanice ili konzole za igranje. Predavači na ovom besplatnom webinaru su g. Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft te Microsoft Regional Director za Identity Management / Enterprise Mobility / Security, g. Srđan Mičić, istražitelj za borbu protiv kompjuterskog kriminala u Federalnoj istražnoj službi kriminalističke policije te g. Nedim Sadović, menadžer Logosoft edukacijskog centra.

Predavači će predstaviti aktuelne vrste online prijetnji i izazove s kojima se suočava globalna Internet zajednica, tehničke mogućnosti za suzbijanje istih, kao i napore koji se čine u cilju suzbijanja ovih problema u Bosni i Hercegovini. Roditelji će se upoznati i sa besplatnom platformom „Microsoft Family Safety" koja omogućava kontrolu online aktivnosti vaše djece, kao i mnoge druge vrlo korisne alate za efikasnu online zaštitu djece. Kao neko ko se već više od 20 godina bavi Internet tehnologijama i edukacijom, kompanija Logosoft želi ukazati na sve moderne izazove Interneta te roditelje dodatno educirati kako da zaštite sebe i svoju djecu. Djeca su najosjetljivija kategorija Internet korisnika, jer je sigurnost djece i mladih na Internetu ozbiljan izazov kompletne svjetske javnosti. Kompanija Logosoft, vodeća ICT kompanija u BiH sa ovakvim inicijativama čini izrazite napore da se pokrene sistematski pristup rješavanju ovoga problema i u našoj državi.

Prijavom na edukacija@logosoft.ba rezervišite svoje mjesto i prisustvujte ovoj online edukaciji, koja će se održati 26.11.2020. godine u 18h koristeći Microsoft Teams. Pozivamo roditelje da aktivno uzmu učešće u ovoj besplatnoj online edukaciji te na ovaj način dodatno zaštite svoje najmilije.

Vaš Logosoft