workimg

Logosoft potvrdio svoj liderski status ISO certifikatima

Poštovani korisnici,

Logosoft d.o.o. Sarajevo, lider na tržištu ICT i cloud-baziranih usluga u Bosni i Hercegovini je dobio dva prestižna certifikata koja potvrđuju usklađenost sa zahtjevima međunarodnih standarda ISO-Internacionalna organizacija za standardizaciju (ISO, eng. International Organisation for Standardization), i to ISO/IEC 27001:2013 za sistem upravljanja bezbjednošću informacija i ISO/IEC 20000-1:2011 za IT sistem upravljanja uslugama.

Certifikat ISO 27001 je sada i zvanični garant sigurnosti informacija tokom implementacije, isporuke i održavanja ICT usluga koje Logosoft pruža svojim klijentima iz modernog Logosoft Data Centra. Tokom procesa certifikacije, potvrđeno je da Logosoft poštuje sve prestižne međunarodne standarde za sigurnost informacija te da uspješno upravlja sistemom sigurnosnih kontrola čuvajući integritet informacija.

S druge strane, certifikat ISO 20000 je potvrda svih aktivnosti i investicija tokom proteklih godina kako bi kompanija svojim klijentima konstantno isporučivala kvalitetne usluge. Logosoft ispunjava sve međunarodne standarde u vezi sa sistemom upravljanja IT uslugama koji se tiču planiranja, uspostavljanja, implementacije, izvršenja, nadzora, revizije, održavanja i unapređenja usluga koje kompanija pruža.

''Postizanje operativne izvrsnosti je jedan od strateških ciljeva Logosofta, kroz više od 20 godina koliko radimo na tržištu Bosne i Hercegovine. Ova dva ISO certifikata, koje smo dobili za usluge našeg Data Centra, su dokaz da naše težnje ostvarenju tog cilja imaju i objektivnu potvrdu. ISO certifikacija nas sada značajno izdvaja u odnosu na druge ponuđače ICT usluga u BiH. Pored Cisco CMSP certifikata kojeg smo dobili u 2017. godini, i po kojem je naš Data Centar jedinstven ne samo u BiH, nego i šire, ovo je samo dodatna potvrda naše posvećenosti da svojim korisnicima uvijek isporučujemo najkvalitetnije i najsigurnije usluge'', izjavio je direktor Logosofta Damir Dizdarević.

Vaš Logosoft