workimg
  • 27.04.2023

Poslovna odgovornost i razvoj IT sektora – Logosoft ugostio nove generacije

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft jučer je imala posjetu učenika Srednje elektrotehničke škole Sarajevo, uz pratnju profesorica Enise Bolić i Belme Delić. Posjeta je bila odlična prilika da se učenici upoznaju sa svijetom informacijskih tehnologija i tehnološkim procesima koji se provode u jednoj IT kompaniji. Logosoft je pokazao da je poslovno odgovorna kompanija koja veliku vrijednost polaže u društvenu odgovornost i edukaciju novih generacija.

Učenici su posjetili Logosoft datacentar, gdje su mogli vidjeti njegov savremeni koncept rada, servise koji se realizuju unutar istog i tok saobraćaja od korisničkih uređaja do servisa na internetu. 

Nakon obilaska datacentra, učenici su došli u prostorije Logosoft edukacijskog i testing centra, gdje ih je dočekao direktor Logosofta Damir Dizdarević. U kratkom obraćanju učenicima iskoristio je priliku da naglasi važnost obrazovanja i ulogu IT sektora u društvu. 

Kolega Haris Hasanović održao je predavanje „Uvod u temeljne komponente mreže: switch, router i firewall „. Nakon predavanja učenici su imali priliku pogledati praktičnu demonstraciju procedure spajanja optičkog kabla, pod vodstvom našeg kolege Edina Mirvića, a poslije su dobili priliku da i sami probaju izvesti ovu vježbu.

Učenicima smo podijelili i Logosoft poklone, kako bi im se zahvalili na njihovoj aktivnoj ulozi u razgovorima i demonstraciji.
Logosoft je dokazao da se osim poslovne odgovornosti, brine i o društvenoj ulozi, a učenici su napustili prostorije Logosofta sa novim znanjem, iskustvom i željom za daljnjim razvijanjem u IT sektoru.

Vaš Logosoft