workimg

Završen Dan otvorenih vrata u Logosoftu: „Ne razmišljam da napustim BiH“

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft je učenicima, studentima, građanima i pravnim licima, u četvrtak 22.02. otvorila vrata Logosoft Data Centra za slobodne posjete.

Posjetioci Dana otvorenih vrata imali su priliku čuti o konceptu Data Centra, procesu izgradnje, primijenjenim tehnologijama, sigurnosnim sistemima zaštite i prijave, održavanja i tehničke podrške te mogućnostima kompanije Logosoft i Logosoft Edukacije.

„U posljednjih par godina postavili smo sebi cilj da budemo inicijatori saradnje i spona između realnog i obrazovnog sektora. Na ovaj način želimo motivisati učenike i studente da pronalaze adekvatne formalne i neformalne koncepte IT edukacije koje će moći primjenjivati prilikom zaposlenja i rada. Sama potvrda da je Dan otvorenih vrata posjetilo 8 sarajevskih gimnazija i tehničkih škola, 7 fakulteta iz Sarajeva i Mostara te veliki broj privrednih subjekata nama su pokazatelj da smo na dobrom putu“, rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.

„Nakon završenog fakulteta ne razmišljam da napustim BiH, želim da svoju porodicu i karijeru gradim ovdje. Današnja posjeta mi je još jedna potvrda da trebam da ostanem. Savremene tehnologije, najmodernija oprema i enormno znanje koje posjeduju domaći IT stručnjaci nam je dostupno tu, preko puta našeg fakulteta. Naše je samo da učimo i budemo još bolji. Pošto sam završna godina, svoju biografiju i motivaciono pismo ću već sutra poslati na par adresa“, riječi su jednog od studenata sarajevskog tehničkog fakulteta.

Logosoft Data Centar smješten je u centru Sarajevu, u blizini velikog broja državnih i obrazovnih institucija i najmoderniji je objekat ovoga tipa u Bosni i Hercegovini.

Vaš Logosoft