workimg
  • 13.06.2019

Kompanija Logosoft proglašena Microsoft partnerom godine u svjetskoj konkurenciji

Kompanija Logosoft, prvi Microsoft partner u Bosni i Hercegovini, osvojila je prestižnu nagradu za Microsoft partnera godine na globalnom nivou za 2019. godinu. Logosoft je nagrađen i odabran kao vrhunski Microsoftov partner na svjetskom nivou za izvrsne inovacije i implementacije korisničkih rješenja temeljenih na Microsoftovim cloud tehnologijama. Ova nagrada je najveće priznanje u globalnoj svjetskoj konkurenciji koje korporacija Microsoft dodjeljuje svake godine, a koje kompaniji Logosoft daje značajnu međunarodnu prepoznatljivost.

„Ovo je veliko priznanje za Logosoft. Nakon što smo prije nekoliko mjeseci dobili slično priznanje na lokalnom nivou u BiH, od strane lokalnog Microsoft ureda, nominirali smo jedan od naših najuspješnijih projekata iz prošle godine za ovu nagradu. U vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji, naša nominacija je nagrađena. Logosoft se od svojih samih početaka, još davne 1996. godine pozicionirao kao pouzdan i kredibilan Microsoft partner te smo svih ovih godina istrajno gradili ekspertizu na Microsoft tehnologijama. Kao rezultat toga, uspješno smo završili na stotine projekata. U posljednjih nekoliko godina, prateći globalne IT trendove, posvetili smo se implementaciji i usavršavanju rješenja na Microsoft cloud tehnologijama i ova nagrada je najbolja moguća potvrda da smo u tome bili uspješni, ne samo na lokalnom nego i na globalnom nivou“, rekao je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.

Nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija, a Logosoft je izabran, kao jedna od 140 nagrađenih kompanija, iz skupa od preko 2.900 kompanija iz 115 zemalja svijeta po izvrsnim i inovativnim rješenjima i uslugama, kao i ostalim partnerskim aktivnostima u Bosni i Hercegovini.

Nagrada Microsoft Country Partner of the Year su priznanja partnerima koji su pokazali poslovnu izvrsnost u pružanju Microsoftovih rješenja u različitim industrijama u proteklih godinu dana.

„Velika nam je čast što smo kompaniju Logosoft Bosna i Hercegovina prepoznali kao Microsoftovog partnera godine. Kompanija Logosoft se istaknula kao vrhunski partner, pokazujući veliku stručnost i inovativnost kako bi svojim klijentima omogućila da postignu više“, rekla je gospođa Gavriella Schuster, potpredsjednica korporacije, One Commercial Partner, Microsoft Corp.

Kompanija Logosoft d.o.o. osnovana je 1995. godine kao privredno društvo za informatički inženjering. Prvi je Microsoft partner u Bosni i Hercegovini, prvi Microsoft Cloud Solution Provider u BiH, kao i prvi Microsoft edukacioni centar u BiH. Veliki broj uposlenika Logosofta su certificirani Microsoft inžinjeri i stručnjaci, od kojih je jedan uposlenik i nosilac najvišeg Microsoft priznanja – Regional director (RD) i Microsoft Most Valuable Professional (MVP).

Vaš Logosoft