workimg

Kompanija Logosoft certificirana svjetskim standardom ISO/IEC 27701: 2019 - sistemom za upravljanje privatnošću informacija

Poštovani korisnici,

Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Organization for Standardization - ISO) i Međunarodna komisija za elektrotehniku (International Electrotechnical Commission - IEC) izradili su u augustu 2019. novi referentni standard ISO / IEC 27701: 2019 za sistem za upravljanje privatnošću informacija. Kompanija Logosoft je među prvim kompanijama u BiH u aprilu 2021. godine certificirana za ovaj prestižni standard sa ciljem da kompanija dodatno standardizuje procese prikupljanja i obrade privatnih informacija te da primijeni sva pravila koja se primjenjuju po ovom pitanju u EU, odnosno da se putem novouvedenog standarda uskladi s GDPR - Opća odredba o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation).

ISO / IEC 27701 certifikat predstavlja važan korak naprijed u definiranju pravila za prikupljanje i obradu privatnih informacija. Logosoft je opredijeljen da prilikom prikupljanja i obrade privatnih informacija primjenjuje sva pravila i politike, kao i odgovarajuće mjere kako bi osigurao da obrada privatnih informacija bude u skladu sa ovim svjetskim standardom. Kompanija Logosoft je odlučila da će najbolje potvrditi ovo opredjeljenje usvajanjem svjetskog ISO / IEC 27701 standarda kao praktičnog instrumenta za upravljanje istim te na ovaj način dokazati poštivanje važećih propisa o privatnosti.

''Činjenica da smo ostvarili certifikaciju za svjetski priznat standard za upravljanje privatnošću informacija za nas predstavlja veliki uspjeh. Vjerujemo da će naši klijenti prepoznati ovo kao značajan parametar prilikom našeg zajedničkog poslovanja'', poručuju iz naše kompanije.

Pored navedenog ISO / IEC 27701 standarda, Logosoft je certificiran i za ISO/IEC 27001: 2013 – Sistem upravljanja bezbjednošću informacija, ISO/IEC 20000-1: 2018 – Sistem upravljanja uslugama, ISO 22301: 2019 standard- sistem za upravljanje kontinuitetom poslovanja te ISO 9001: 2015 – Sistem upravljanja kvalitetom i to za sve informacije, usluge, procese i korisnike Logosofta. Ovih pet certifikata potvrda su kontinuirane težnje da Logosoft svojim korisnicima pruži i obezbijedi najbolje, najkvalitetnije te najsigurnije i najpouzdanije usluge na jednom mjestu, kao i najsigurnije korisničko okruženje koje u potpusnosti brine o upravljanju sigurnošću i privatnošću svih informacija.

Vaš Logosoft